Provansa

Slikovita pokrajina, ki jo zaznamujejo stara naselja in pa polja dišeče sivke kar vlečejo da se vtisnejo na platno.

Prekmurska domačija

Ena od slovenskih pokrajin, ki s svojo dediščino, toplimi vrelci in lepotami pritegnejo slehernega obiskovalca. Olje na platnu!

Gorenjska

V ozadju planine, pred njimi vasica iz katere se dviga zvonik. Če je temu dodan še kozolec je to prav gotovo Gorenjska. Olje na platnu!

Polhov Gradec

Lep, slikovit čaroben v vsakem letnem času. Kako tudi ne, saj je moja domači kraj.

Mak

Zgodnje poletje travnike poseje z nežnimi rdečimi cvstovi. To je mak, ki kakor kaplja krvi poživi travnik, žitno polje... Akril na platnu!

Praproče

Zaselek, ki sloni v sedlu pod polhograjsko goro. Tudi sv. Jurij - zavetnik kraja in zaselka je običajno upodobljen pri premagovanju zmaja iz sedla. Akvarel!

Trenta

Ena od najbolj slikovitih dolin v vznožju Julijskih alp je prav gotovo Trenta. Smaragdna reka Soča je izklesala veličastno dolino v kateri se je že davno tega naselil človek. S svojo edinstveno arhitekturo daje dolini poseben pečat. Akvarel!

Polja sivke

Le koga ne bi pomiril pogled na polja te čudovite rastline, ki v zadnjem času vse bolj dobiva svoj prostor tudi v naši deželi. Akril!

Strani

torek, 20. september 2022

Akarelne vibracije

 V petek 16.09. 2022 je bilo na gradu Snežnik  odprtje razstave Akvarelne vibracije. Ideji Likovnega društva Logatec oz. njenega predsednika Janeza Ovsca o skupni razstavi slovenskih akvarelistov se je odzvalo preko 50 ustvarjalcev iz vse Slovenije - nekaj celo iz tujine. V to pisano druščino sem se vabilu odzval tudi jaz.

  V uvodu nas je najprej pozdravil g. Janez Ovsec. Najprej se je vsem udeležencem lepo zahvalil in nas malce kasneje tudi na kratko predstavil. Za njim je strokovno videnje in pa toplo popotnico razstavi podala umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn. Dogodek je s citrami popestrila diplomirana citrarka Urška Sajovic.

Razstava slovenskih akvarelistov, na kateri se nahajajo tudi tri moja dela si lahko ogledate v času rednega urnika odprtja gradu Snežnik, do konca meseca oktobra 2022.



 






sreda, 7. september 2022

Poletje se poslavlja

 Čeprav ob lepem vremenu sonce še pošteno segreje kosti, pa je v zraku že čutiti vonj jeseni. Poletna vročina in sušno obdobje so pripomogli, da se je letos narava začela hitreje oblačiti v jesenski plašč. Tudi jutranje temperature te že pripravijo da nase navlečeš doge rokave.

Tekom poletja je nastalo nekaj novih akvarelov - dva od njih sta bila naslikana in oddana za razstavo slovenskih akvarelistov na gradu Snežnik. 

 


 




nedelja, 3. julij 2022

Poletje

 Čeprav smo šele v začetku julija, temperature pravijo, da smo že konkretno v poletju. Prva polovica leta je za nami. Tudi letošnja prva polovica  leta je predvsem v znamenju akvarela, saj za olje in akril preprosto primankuje časa. 

Letošnje ustvarjanje resda ne dosega lanskoletne " norme" a vseeno je zbirka nastalih akvarelov že kar solidna. 

Nekaj del preteklih tednov...


petek, 6. maj 2022

Pomlad

 

Pomlad se je končno, skoraj neopazno prebudila. Marec in april sta skrbela, da ne pozabimo na zimo. Vrhovi naših gora so še vedno prekriti p precejšnjimi belimi pokrivali. Še pred dobrim tednom se je ob jutrih ali večerij iz mnogih dimnikov kadilo, saj so temperature kar vztrajale precej nizko. Zadnji teden nam je le postregel z nekaj toplejšimi nočmi in pa tudi  z pravim aprilskim vremenom. In pomlad se je razbohotila v vsem svojem čaru.

Tudi v moje slikarije se počasi spet vračajo živopisane barve s prevladujočimi zelenimi odtenki.   

sobota, 15. januar 2022

Veselo in slikovito v leto 2022

 

Glavnina praznikov je mimo, prestopili smo prag novega leta. Potem ko sem preteklo leto končal s preko 130 novimi deli, sem si tudi za letošnje zadal podobno nalogo - vsaj nekaj del mesečno za utrjevanje in izpopolnjevanje slikarskih veščin. Leto se je začelo zelo pestro. Že kmalu po novem letu so nam Koledniki prinesli novega snega in s tem ozaljšali naravo s čarobnim belim pokrivalom. Sonce, ki se letos kar noče nehati igradi s snežnimi kristali nam čara nove in nove čudovite prizore. Težko si jih je vtisniti v spomin a prav gotovo jih bo kar nekaj končalo na slikarskem listu ali platnu.

sobota, 1. januar 2022

Srečno 2022

 

Leto se je prevesilo v novo in napočil je čas, ko zazrti v prihodnost ocenjujemo končano obdobje. Za nami je še eno leto, ki ga je najbolj zaznamovala Covidna pandemija in z njo povezani dogodki. Leto, ki je bilo sicer polno natrpano z delom, je le redko dopuščalo v miru sesti za slikarsko stojalo. Vsled tega je nastalo le nekaj del v olju ali akrilu. Sem si pa že v začetku leta zadal nalogo, da vsak mesec naredim vsaj nekaj akvarelov. Tako sem vsaj delno "vzdrževal" stik s čopiči in barvami. In v celem letu se je nabralo kar lepo število izdelkov - eni boljši drugi malo manj. Do Silvestrovega, ko se je izpod čopiča pokazala zadnja podoba jih je nastalo preko 130.